Kuinka bitcoineja voi ostaa?

bitcoin buyKoko bitcoinin käsite – kaikkein tunnetuin kryptovaluutta – on yhä tuore ja jännittävä, joka houkuttelee jatkuvasti kasvavaa ihmismäärää sijoittamaan.

Tämä ei ole yllättävää, sillä elämme aikana, kun luotto pankkeihin ja hallituksiin vähenee jatkuvasti. Ajatus varoista systeemissä, jonka järjestelmä on hajautettu ja jossa voit käyttää tai säilyttää niitä ilman korkeita maksuja, jotka perinteisiin valuuttoihin liittyvät, viehättää suuresti.

Bitcoinien ostaminen louhimisen sijaan on yksinkertaisempi raktaisu, mutta kuinka se on mahdollista juuri nyt?

1. Bitcoin-lompakon perustaminen

Jos haluat ostaa bitcoineja, tarvitset ensin paikan missä säilyttää niitä. Tätä tarvetta varten on suunniteltu bitcoin-lompakot: nämä ohjelmat pystyvät prosessoimaan koodattujen lukujen ja merkkien joukkoja ja tunnistamaan niiden arvoja käyttäen bitcoinin URI-spesifikaatiota. (Uniform Resource Identifier).

Kun saat haltuusi bitcoinin, niin saat periaatteessa digitaalisen tiedoston osoitteen; tämä on ainutlaatuinen yksittäinen lohko, joka on bitcoin-lohkoketjun sisällä (joka toimii ajantasaisena tilikirjana koskien jokaista netissä tehtyä bitcoin-tapahtumaa). Sinulla on kahdenlaisia bitcoin-lompakkoja valittavana: ohjelmistolompakot ja nettilompakot.

Ohjelmistolompakoita voi ladata suoraan mobiililaitteeseen tai tietokoneeseen ja monet bitcoin-käyttäjät pitävät näitä turvallisempina lompakkoina. Miksi? Koska nämä käyttävät yksityisiä salasanoja, jollainen sinun täytyy syöttää aina kun lähetät tai vastaanotat bitcoineja.

Nettilompakoita taas ylläpitää kolmannet osapuolet. Sinulla on pääsy nettilompakkoosi selaimesi kautta (Chrome, Internet Explorer jne.) ja niiden käyttö on saman tyyppistä kuin muiden netin maksupalveluiden, kuten PayPalin.

Bitcoin-nettilompakkoa käyttävien täytyy luottaa kyseisen sivuston turvallisuuskäytäntöihin koskien kryptovaluutan turvssa pitoa, joten selvitä rauhassa paras vaihtoehto. Coinbase, Gemini ja Bitstamp ovat kolme suosituimpiin kuuluvaa nettilompakkoa. Kun olet perustanut itsellesi nettilompakon, voit alkaa hankkia bitcoineja.

2. Välittäjän etsiminen

Bitcoinien arvo vaihtelee (kuten muidenkin valuuttojen), mutta se on aina jaollinen, voit aina ostaa tasamäärän niitä. Ehkä haluat ensimmäisenä ostaa bitcoineja 10 tai 20 eurolla – oli summa mikä vaan, rajoja ei ole.

Ensin tarvitset kuitenkin välittäjän. Annat sille oikeaa rahaa ja he lähettävät vastaavan määrän bitcoineja vaihdossa. Välittäjien tarjoamien palveluiden määrä vaihtelee: vaihtokurssit, hyväksytyt maksutavat, palkkiot ja muut tärkeät asiat ovat eri suuruisia eri välittäjillä.

Käytä aikaa suositun välittäjän etsimiseen, joka voisi sopia budjetillesi ja odotuksillesi. Bitcoin-käyttäjät saattavat esimerkiksi haluta tehdä kryptovaluuttamaksunsa luottokortilla, sillä tämä käsitellään yleensä nopeammin, mutta siihen liittyvät maksut saattavat olla joillakin sivustoilla suurempia kuin toisilla.

Kaksi suosituimpiin kuuluvaa bitcoin-välittäjää ovat Plus 500 ja Markets.com, mutta välittäjiä on paljon.

Leave a Comment